• Engasjer deg du også! • www.an.no

Blogger fra Russland-tur

De siste dagene har jeg vært i Russland sammen med tre andre Natur og Ungdommere. Vi har besøkt vår russiske søsterorganisasjon Priroda i Molodezh og vært i Murmansk og i den lille landsbyen Teriberka der ilandføringsanlegget til Shtokmanfeltet planlegges bygget. I dag har jeg gjesteblogget på bloggen til Natur og Ungdoms kampanje Snipp, Snapp, Snute – Oljeeventyret Ute! Her er blogginnlegget mitt fra turen. På bloggen finner du også blogginnlegg fra resten av turen.

Hei og hopp! I dag er det verken Ola eller Arnstein som blogger, men meg, Ingrid. Dette skal bli artig.

Blogging, sier du? Jeg er superentusiastisk!

Akkurat nå sitter vi på flyplassen i Kirkenes og venter på at flyene våre skal gå. Jeg skal dra hjem til vakre Vesterålen og den (i hvertfall nokså) blå byen Sortland. Det blir topp! Arnstein og Ola skal dra til Oslo, den grå byen?

Ola handler med de gamle og koselige torgdamene med gulltenner på vår shoppingtur i går.

I dag morrest tok vi bussen fra Murmansk til Kirkenes. For å rekke den måtte vi stå opp helt ugudelig tidlig. Nærmere bestemt kvart på 6 russisk tid eller kvart på 3 norsk tid… Men, i dag var jeg den raskeste og møtte opp utenfor den sovjetiske blokka vi har bodd inni de siste dagene til avtalt tid. HURRA!

Vi lovet at vi skulle legge ut bilde av Nikel når vi kjørte forbi på turen til Murmansk for et par dager siden. Såklart klarte vi å glemme å ta bildet både på tur til og i dag på tur fra. Her er i hvertfall et bilde som noen andre har tatt. Legg spesielt merke til at det ikke finnes vegetasjon rundt byen. Creizi mac creiz! Rart å tenke på at dette bare er et par kilometer over grensa. Miljøproblemer kjenner ingen landegrenser, fo’ real lizzm!

På denne turen har vi gjort mye forskjellig artig. I tillegg til å spise pannekaker og masse dill (som er kjempepopulært i Russland) så har vi lært om ulike miljøproblemer i Murmansk-regionen og vi har blitt kjent med masse nye folk. Jeg har skikkelig klokketro på at vi kommer til og klare å få olje- og gasspolitikk i Barentshavet opp på dagsorden sånn at folkene Barentsregionen og verdens befolkning kan få den fornybare framtiden vi fortjener.

As we speak så møtte vi akkurat Laila fra Barentssekretariatet her på flyplassen. Jeg, Arn og Stian og mange andre ungdommer var i Russland med henne i september på et forum for frivillige. Tøft, hva? Stian er ikke med tilbake burde jeg kanskje nevne. Han skal ta et skummelt russisk fly til Arkhangelsk for å møte Stine som også jobber med russlandsprosjektet til NU og Aetas som er den andre miljøvernorganisasjonen vi jobber med i Russland.

Ola og Stian har også hatt det gøy i Russland.

Nå snakker Arnstein med ei russisk dame på flyplassen som kan norsk. Hun sier at han har ei veldig spesiell dialekt (sunnmørsk) som ligner litt på finsk. Dagens fønnfækt?


Ble ikke helt ferdig med å blogge i Kirkenes, med pytt pytt. Nå er jeg i Tromsø:

Sånn ser det ut i Tromsø i dag. Jeg har tatt fly (fysj og fæsj). Forhåpentligvis så får vi mer jernbane i de nordligste fylkene snart. Da lover jeg å ta tog.

Til slutt vil jeg gi to gode onsdagsråd:

1. Reis til Russland en gang eller to eller ti! Det er kjempekult og bare litt skummelt.
2. Meld deg inn i Norges kuleste og beste ungdoms- og miljøvern-organisasjon: Natur og Ungdom. Det koster bare 50 kroner! (Nesten akkurat det det koster for en pose drops på Tromsø lufthavn faktisk. Noe å tenke på)

Har du noen gode onsdagsråd?

xoxo

Ingrid

• Bladet Vesterålens forside fra 12. mars i år kan havne på Nasjonalbibliotekets jubileumsutstilling i Oslo senere i sommer. • www.blv.no

Statsministermøte og oljeinnspurt

Før vinterferien var jeg og seks representanter for Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja på Stortinget der vi hadde et møte med representanter fra Energi- og miljøkomiteen og Næringskomiteen. Men kanskje mest kult og i hvert fall mest spennende var møtet vi hadde med statsminister Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv-Signe Navarsete på Statsministerens kontor.

Foto: Statsministerens Kontor

Ordførere fra Nord-Norge hadde et par uker tidligere hatt audiens hos Jens og delt deres versjon av virkeligheten. Regionrådsleder i Vesterålen kunne til og med meddele statsministeren at han hadde minst 95% av befolkningen bak seg i kravet om en konsekvensutredning – en åpningsprosess. I en region tjåke full med lettkjøpte og naive politikere er det lett å få inntrykket at alle deler ordførernes mening. At alle driter i klimaet etter et par studieturer, fine middager og store løfter. Vi dro til Oslo for å vise Stortingspolitikerne og regjeringsmedlemmene at finnes mange motstandere i nord, og at det er vi har de beste argumentene.
Å våkne opp med feber og influensa er kanskje ikke helt ideelt, men av og til gjør det ingenting. Spesielt når du, en ung og plagsom miljøverner har klart det umulige: Å få et møte med Norges mektigste mann. Da stå du opp, tar en håndfull paracet og setter deg på trikken. Det er ikke hver dag en slik mulighet byr seg.

Foto: SV

Det var to spennende møter. Vi følte at vi fikk lagt frem våre synspunkt på en bra måte og at tilhørerne var interesserte i det vi hadde og si. Bedre går det vel ikke an å få det? Eller, det hadde jo vært flott om Jens plutselig hadde slått seg på låret: ”Ja, hva sier dere folkens. Jeg tror vi går for varig vern!” Selv om det ikke skjedde, så dro vi derfra ved godt mot og med tro på seier.
Innspurten er i gang. I følge NRK, kommer avgjørelsen allerede i morgen. Og best av alt: VI VINNER! Ja, ryktene sier at det ikke blir noen konsekvensutredning – det går mot seier!!!!!!!!!!!!!!!!! (Jeg kunne ha skrevet utropstegn i det uendelige.) Det er nesten for godt til å være sant! Dette var saken som gjorde at jeg startet å engasjere meg i Natur og Ungdom og det er den saken jeg har jobbet aller, aller mest med i løpet av de to årene jeg har vært aktiv. Denne saken engasjerer meg ikke bare fordi jeg er opptatt av klima og miljø, men dette er heimplassen min det er snakk om, og jeg lar ikke noen kødde med den uten kamp.
Jeg tror og håper at morgendagen blir en festdag for alle dere fantastiske folk som har stått på; skrevet leserbrev, stått på stand, arrangert seminar og konserter og aksjonert!
Kom igjen Jens! Ta det riktige valget for Lofoten, Vesterålen, Senja, ungdommen, framtida, klimaet og miljøet. Si nei til oljeboring!

A couple of days ago me and six other representatives from the Peoples Organization for an Oil-free Lofoten, Vesterålen and Senja met Jens Stoltenberg, the prime minister of Norway and also several members of parliament to share our views and hopefully convince them to say no to drilling. It was an interesting and at times a bit scary experience, but I’m pretty confident when I say that I think our message got through.
Apparently, the decision is being announced tomorrow! Rumour has it we win!!!! If that’s the case, it’s the biggest environmental victory in Norway’s history. This battle has been immensely important for so many people, me included. I hope tomorrow will be a day of celebration for everybody that has fought for an oil-free Lofoten, Vesterålen and Senja.

Mitt 2010 - et år i miljøet tegn

Tenkte jeg skulle gjøre som bloggerne Voe og Hjartesmil med flere og lage et skikkelig stereotypisk og en smule selvsentrert “oppsummering-av-året-som-har-vært-blogginnlegg.” Here I go!

Januar
Året starta med at jeg og Sortland NU sammen med sju andre nominert som Årets Sortlending 2009. Etter et par spennende uker var det klart at vi hadde vunnert med 40% av stemmene og over 2000 stemmer.

Jeg fikk også min egen fanside på facebook. Høhø
Jeg, Magnhild og Cathrine fra Sortland NU dro på landsmøte i Fredrikstad. Der ble jeg valgt inn i fylkesstyret til Nordland Natur og Ungdom. Et par uker senere var jeg på lederseminar på Malungen gård på iskalde indre Østland og ble kjempegira og kanskje litt smartere.

Februar
2. februar aksjonerte 17 nordnorske NUere sivilt ulydig utenfor Sanderstølen konferansen for å hindre oljeindustrien fra å legge strategier i hemmelighet. Jeg var ikke med av den kjedelige grunnen at skolen kommer først… Men selv om jeg satt hjemme, var jeg sykt stolt av å være ung, nordlending og NUer.

11. februar arrangerte Sortland NU og NUs oljegruppe Rock mot Olje på Rødskolen på Sortland. Kråkesølv, Captain Obvious og IHAB spilte og det var stinn brakke!

Jeg fikk Nordland Venstres Miljøpris for 2009 og det var veldig hyggelig.

23. februar fikk jeg en mail fra avdelingsleder Johnny på Musikklinja der jeg går til vanlig som jeg ikke skjønte betydningen av før nå, nesten et år etterpå. Johnny ville nemlig tipse meg om et stipend som alle norske ungdommer mellom 14 og 18 kunne søke på. Stipendet var på 50 000 kroner – det det kostet å delta på en tur til arktis i regi av Students On Ice.

I Sortland NU jobba vi med gågate og ble invitert til å holde innledning for Sortland Næringsforening.

Mars
Jeg dro på NUs vårkonferanse “Need for Speed” der vi sperra av Torggata en hel lørdag og ble gira på å jobbe mer med samferdsel.

Sortland NU var med i NUs samferdselkonkurranse Klimavennlige Byer og vi bakte boller til folk på bussen.

Jeg begynte å skrive søknad til Students On Ice og sleit skikkelig!!!

April
Sortland NU møtte stortingsrepresentater fra SV, bla. miljøpolitisk talsmann Snorre Valen som vi overrakte et svært grønt påskeegg med fisk, “New Energy”, vindmølle og en buss.
Jeg, Ina, Steffen, Anna og Marlene fra Sortland NU reiste til Bodø for å aksjonere da det faglige grunnlaget for forvaltningsplanen ble lagt fram.

Jeg jobba dag og natt og 23 april leverte jeg min 8 sider lange søknad til Students On Ice.
Vi hadden enda en Klimavennlige byer-aksjon. Denne gangen møtte vi ordføreren og krevde at byplanlegging ble gjort på folk og ikke bilenes premisser.

Mai
1. mai var vi medarrangører på arrangementet på Sortland. Jeg, Lise og Anna fra klassen min på musikklinja sto for musikalsk innslag – Vi spilte Haydn trio for to fløyter og cello med Ingen olje i nord T-skjorter.
Vi planla gasskraftaksjon, men så kom halve medlemsmassen i lokallaget opp i Matte Skriftlig…
Folkeaksjonen hadde landsdelssamling på Sortland. Kari Elisabeth fra sentralstyret var på besøk, vi så Eurovision, spiste taco og jeg fikk telefon fra Canada med beskjed om at jeg hadde vunnet stipendet!

Den norske ambassadøren i Canada, Else Berit Eikeland ringte meg og jeg var supernervøs og veldig glad.

Juni
Jeg og resten av lokallaget arrangerte vårt første seminar – Energirevolusjonen. Oppmøtet kunne vært bedre, men vi hadde det gøy og lærte masse om vindkraft, fjernvarme og fiskeri – den aller viktigste ressursen her i Vesterålen.

NU-gjengen

fisker Bjørnar Nikolaisen

Ina Lundberg

Thomas Stigen fra Vesterålskraft

Juli
Oljegruppa til NU kom på besøk og vi dro på tokt i hele Vesterålen før de reiste videre sørover på turen som gikk fra Hammerfest til stavanger. Vi sto på stand, hadde aksjoner, konserter, debatt og grilla en hel masse.

Jeg feira tidlig bursdag og pakka to svære kofferter: en til Sommerleir og en til arktis.

Anna, Thea og jeg dro på Sommerleir til Mosterøy utenfor Stavanger. Vi aksjonerte, var på vindmøllepark, arrangerte miljøfestival og hadde det gøy. Og så ble jeg valgt til fylkesleder i Nordland NU.

August
4. august reiste jeg til Canada og arktis. Turen kan dere lese masse om i tidligere innlegg. Jeg reiste hjem 19. august og gråt hele veien til flyplassen fordi jeg ikke ville dra fra alle menneskene som jeg hadde opplevd så mye fint og spennende sammen med.

September
Jeg reiste til Svolvær og deltok på det første møtet i Energirådet i Nordland der jeg nå sitter som representant for miljøvernorganisasjonene i Nordland.
Vågard fra sentralstyret kom på kvelden og var moralsk støtte og coach til neste dag da jeg satt i debattpanelet i en debatt for første gang. Møtet var i regi av OLF.

Dagen etterpå dro jeg og Vågard sørover på lederseminar der det var russisk aften med røbettsuppe og pannekake med ost og skinke på menyen. De to dagene etter seminaret var jeg på mitt første landsstyremøte. Vi dro på bowling og vant nesten..

Uka etterpå var jeg invitert til å holde ei innledning på en plankonferanse om fremtidas Nordland i Svolvær. Grunnet dårlig med kollektivtransport tok jeg taxi til Svolvær. Jeg og sjåføren ble godt kjent og diskuterte verdensproblemer. Hjemover fikk jeg sitte på med Johannes og Aase Kristine fra fylkeskommunen som var på klimaturné med elbilen som jeg kalte EliNor. Jomfruturen min med elbil skuffet ikke.

Oktober
Jeg dro på årsmøtet i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja i Svolvær. Vi fra Vesterålen la slagplan for det som skulle skje allerede neste uke.
Nemlig da Statoilsjef Helge Lund kom på frierferd til Vesterålen. Vi lagde aksjon og møtte ham utenfor Kystvakta på Sortland. Det kom masse folk og vi kom på TV, radio, på nett og i avis. Hva hadde Statoilsjefen å si til det hele? “Er alle disse folkene herfra?”

November
NU-leder Ola og Kari Elisabeth og Bente fra sentralstyret kom oppover og holdt skoleforedrag og så var det skolekonsert i matfri med Captain Obvious.

Den andre helga i november dro jeg til Tromsø med Thea på Nordnorgekonferansen som Nordland, Troms og Finnmark NU arrangerte, delvis sammen med Folkeaksjonen. Jeg lagde taco, quiz om nordnorge, mala T-skjorter og vaska gulv. Og så hadde vi fylkesårsmøte der vi valgte nytt fylkesstyre og la strategi for 2011.

Jeg dro på enda et møte i energirådet, ble skuffa over det som ble diskutert og var litt glad for å gå når det endelig var ferdig. Så bar det til Oslo på enda et landsstyremøte der vi gjorde masse viktig, men kanskje aller viktigst: vi dro på bowling igjen!

Desember
På årets siste dag sto det om meg i VG Helg(!) og det var rimelig sykt og ganske artig!

Youth Impressions

General Student Impressions
“Everything is better in the Arctic… Even being seasick in the Arctic is better!”
“Believe in the fact that you can change the world.”
“Don’t forget what nature really sounds like.”
“Laugh a little louder, love a little stronger, and think a little greener.”
“I know that SOI has changed me. How?? I’m not sure yet… but it’s something that I can certainly feel… not something that words can describe.”
“Two twos to remember: If it is to be, it is up to me!”
“Merci d’avoir changer ma vie… You’re making a difference in our lives, no words can describe what I’ve seen with my eyes and the memories I’ll hold on to.”
“I don’t think even you know how life-changing this experience has been for me. For that, I am grateful.”
“To steal a fantastic quote from a friend and fellow Antarctic 2009/2010 alumni, ‘I have ice in my veins.’ Well put Jenna, I believe that the ice has spread.” – Olivia Rempel
“You have given me the tools to build whatever future I want.”
“Thank you to SOI staff for helping me realize that everyone can make a difference”
“I now have the knowledge, skills and enthusiasm I need to make a difference. I am ready to protect the poles and protect the planet!”

I’m scared of…
“The rate of modern climate change”
“That Arctic ice is melting too fast”
“Feeling discouraged”
“A lack of understanding”
“Unfulfilled people”
“Falling out of touch with so many friends”
“My future. Do I really have what it takes?” – Kamil
“Forgetting one minute of this expedition”
“Not being able to convince people to make a difference before it is too late!”
“Inaction”
“Not being able to use my experience to better my community”
“Losing the Earth’s beauty”
“Forgetting how to practice compassion”
“Not having the same connection with people back home that I have now had with people during this experience”
“The future without change”

I plan to…
“LIVE”
“Fulfill my career as an Arctic scientist” – Kamil
“Live on my bicycle”
“Make a difference”
“Share what I have learned with my community and inspire change”
“Live my dreams!”
“Enjoy life to the fullest!”
“Be the best parent ever and pass my knowledge on!”
“Be a lifelong learner”
“Be meaningful”
“Spread the word”
“Do my best to protect the poles!”
“Move humbly, choose carefully, act wisely”
“Have a memorable life and leave a legacy”
“Take environmental actions to developing nations to build a sustainable future!”
“Spread, organize, initiate”
“Help a new generation”
“Keep exploring”
“Be part of a global movement and act on my beliefs, passion, voice”
“Live, love and save the planet”
“Let my actions speak louder than my words”
“Rock the planet, shock the poles”

The Arctic is…
“My friend”
“Our home”
“Paradise”
“Melting…”
“Beautiful”
“Valuable”
“The most beautiful place on Earth”
“Raw beauty at its finest”
“A reflection of the environmental state of the planet”
“Central to Canada’s future”
“Under threat”
“Fragile”
“Robust”
“Changing”

What do you hope SOI is doing in 2020?
“A global trademark of the power of youth – Generation G!”
“Doing the same thing – inspiring kids to make a difference”
“Still spreading ‘Good Karma’ around the world”
“Sailing a Green Vessel”
“Using an eco-friendly ship to travel to the Arctic and the Antarctic”
“Saving the planet in sustainable ways”
“Continuing to give everyone the opportunity to explore the Polar Regions”
“Giving teens a once in a lifetime experience”
“I hope SOI can be a sounding board as I move forward in life – ideas, advice, support. You guys are great!”
“Getting even more students involved and continuing to make a difference”
“The same thing – I wouldn’t change this experience”
“Educating. Advocating. Acting.”
“Teaching in schools/training teachers!”

I will remember…
“The strength attained by knowledge itself”
“The freedom felt from Arctic air”
“My slightly dysfunctional SOI family”
“All the people I’ve met here as well as the Arctic’s beauty”
“EVERYTHING! I will never forget my new and second family!”
“My friends and the good karma”
“Every wonderful day aboard the ship with such wonderful people”
“Crossing the Arctic Circle – getting there has made me a little stronger, a little wiser”
“SOI catalyzing KARMAFLEX in me, in all of us!”
“Standing on deck watching the northern lights with the stars twinkling behind them”
“The Arctic swim – being brave!”
“The sound of the wind whistling as I walk down towards the Arctic Circle”
“My ‘Aha!’ moment!”
“How this experience changed my life”
“The taste of blueberries, seal and char. The smell of the Arctic wind. The stench of walrus. The grace of bowheads.”
“The summer in the Arctic when I saw no sea ice”

I am hopeful about…
“My children’s children’s children living in a green world”
“New connections and possibilities”
“Seeing northern lights again”
“Our future”
“The youth”
“Returning with SOI someday soon”
“Tomorrow”
“Change”
“The differences SOI students will make”
“A sustainable future – we can do it!”
“A future of dedicated, passionate and global citizens who do not see the Earth as an accessory but rather as a lifeline”
“The power of creatures (large and small) to touch others”
« Le future! Pour la terre et tous ses habitants, toutes les créatures vivantes »

I’m looking forward to…
“Making a positive change”
“Sharing my experiences and maintaining the connections I’ve made”
“Learning to live an amazingly sustainable lifestyle”
“Sharing my story with the world”
“Going on another SOI trip!”
“Making the little things count”
“Having a positive impact on the world”
“New adventures and challenges”
“Sharing the knowledge I have gained with others so we can work together”
“Being a part of the change”
“Helping out with my head, heart and hands”

80 young peoples impressions at the end of our Arctic adventure

18th of August - Akpatok Island

Today’s destination is the wonderful Akpatok Island. This island – the largest island in Ungava Bay – is named for the Akpat, the Thick-Billed Murres that live on its limestone cliffs. Uninhabited Akpatok Island has International Biological Program status, is a Canadian Important Bird Area, as well as a Key Migratory Bird Terrestrial Habitat site. In addition to the Thick-Billed Murres, other notable bird species that may be on the island include Black Guillemot and Peregrine Falcon. Here we’ll use our zodiacs to scout the beaches in search of walrus and polar bears.
While on the ship, the students will also engage in a Youth Forum. Geoff Green will give a presentation on “Polar Ambassadorship” and “Inspiring Generation G” to help students focus on how to take what they’ve learned during these past few weeks and apply it to their communities, and to even larger scale – to help prevent further damage being done to our planet and its polar regions. The evening will be filled with activities on board for the students and the creation of a Youth Impressions wall, where students will be encouraged to leave behind what they learned from the experience for others to reflect on in the future.
The students will be busy with wrap-up activities and youth action groups to help them make sense of what they have experienced over the past couple weeks, and there will be plenty of time on deck to look out for Polar Bears, Seals and Whales! Students are extremely excited to share their new experiences, observations and ideas with friends, family and others when they return home. They have mobilized around diverse issues, projects, initiatives and actions that they will continue well past the end of the expedition. These young polar ambassadors are committed to making a difference locally, regionally, nationally and internationally!
The students can expect a big Captain’s Dinner during their “Final Evening on Ship” – replete with a lot of celebration, presentations, skits, slide shows – and briefings – as they sail ever closer to Kuujjuaq

First Polar Bear spotting at Akpatok

no zoom

Thick-billed Murre

Me, Geoff and Eirik

Bildeserie med 12 bilder — bla ved å trykke på pilene

SOI video for International Year of Youth

2010 is soon history. It has been an amazing year for me in so many ways, but the one thing that above all others defined 2010 for me was going to the Arctic with Studens On Ice. I learned so much, met so many wonderful and talented people, experienced climate change first hand and maybe most importantly: I understood, not only in theory but also in practice why we need to protect the planet.

This year has also been The International Year of Youth. IYY have three main goals:
1. Create Awareness: increase commitment and investment in youth
2. Mobilize and Engage: increase youth participation and partnerships
3. Connect and Build Bridges: increase intercultural understanding among youth

In August, during the expedition we marked the beginning of IYY by making this video. Enjoy:

16th of August - Kingnait Fjord

Another day on the Orlova, another day in the Arctic and only three days left till we leave… These 13 days have flown away. Everything we have experienced is all in a big blur. It will probably take a long time to digest all the impressions.

Today we have been at an amazing place called Kingnait Fjord in Cumberland Sound. As we sailed in the fjord early this morning we spotted about 40 bowhead whales! My “Animals to see in the Arctic”-list is complete! We arrived at the end of the fjord just after breakfast. Once on shore, we hiked up along a river to a gorgeous waterfall where we had some quiet time on our own before we hiked down to the beach for a barbeque followed by the legendary “Arctic Swim.” Cold and fantastic!

Today we have started to wrap up the expedition, talking about how we can make use of what we have experienced and learned towards meaningful change back home. Paige had an excellent presentation where she explained the meaning of life. Not bad!
It’s late. I’m going to go out on deck for a sip of fresh air before heading to bed.

Rita, Eirik and Norm

My Pod group: The Natisik Bypods

The Arctic Swim Team

Olivia

Andrew. He also has a blog: Million Green Lights

Bottledrop

Northern Lights

15th of August - Auyuittuq National Park

Have you ever been to a place so peaceful and beautiful that you’ve thought: I rather be here than any other place in the entire world? I have today: Auyuittuq National Park. Words are useless. To get a bit of an impression of the place you either have to go there yourself or take a look at the pictures on the website. The glaciers, the mountains, the waterfalls… The few hours in the valley kind of explained it all: Why it’s so important to preserve and care for the planet.
Hannah and I had a shower in one of the waterfalls. It was unbelievably cold and great! But the “event” of the day that stood out for me was just lying in the incredible soft ground for a couple of minutes thinking about nothing and/or everything.

Hiking

Waterfall shower with Jonathan and Hannah

Lichen

Carly with the canadian flag

Hannah, the master of drum dancing

Fra Vesterålen til Arktis

Følges av 25 medlemmer.

Klimaendringene er farlige, urettferdige og allerede igang. Vi må kutte utslippene av farlige klimagasser og få verdens klima på rett kjøl igjen. Det har aldri vært så viktig å ta vare på de polare områdene. De representerer renhet, muligheter, fantastisk urørt natur og de er i ferd med å smelte bort som følge av menneskeskapte klimaendringer.
4. august drar jeg hele veien fra Sortland i Vesterålen til Canada for å delta på en ekspedisjon til candadisk arktis sammen med 70 andre ungdommer og 40 forskere i regi av organisasjonen “Students on Ice.” Jeg er en av to norske ungdommer som har vunnet et stipend delt ut av Den Norske Ambassaden i Canada og Utenriksdepartementet for å delta på ekspedisjonen.

Følg meg frem mot, under og etter ekspedisjonen.

4. August I travel all the way from Sortland in Vesterålen to Canada to participate on an expedition to the Canadian Arctic, along with 70 other young people and 40 scientists under the direction of the organization “Students on Ice.” I am one of two Norwegian youths who have won a scholarship awarded by the Norwegian Embassy in Canada and the Ministry of Foreign Affairs to attend the expedition.

Follow me up to, during and after the expedition. Mer om sonen

Origo Fra Vesterålen til Arktis er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder